[erlang-questions] Erlang doesn't like ubuntu 6.10

Tobias Löfgren <>
Thu Nov 9 17:18:57 CET 2006


I don't think so, but honestly I can't remember if I tried it. So it
probably was, haha.

I now have a stable environment based on 6.06 I'm actually using, so I don't
have any 6.10 environment to doublecheck it on anymore.

Thanks anyway!
/tobias

On 11/9/06, Cameron Kerr <> wrote:
>
> It's not something as simple as needing to do a 'sudo ldconfig' is it?
> On 6/11/2006, at 1:04 PM, Tobias Löfgren wrote:
>
>
> Just a heads up for anyone else who uses Ubuntu. Erlang seems to have
> trouble loading external libraries/driver on a Ubuntu 6.10 "Egdy Eft"
> system.
>
> I've just spent the better part of the weekend trying to figure out what
> was going wrong. First it seemed like a problem with Yaws, because erlang
> compiled fine and "worked". But yaws stopped with a "exec 1: setuid_drv.so
> :not found".
>
> After much reinstalling and experimenting with different versions I
> discovered that it was all dynamic loading of libraries that failed. For
> example "crypto:start()." in the erl shell crashed in a similar fashion.
>
> Maybe there is a simple solution to the problem, but at the moment it
> eludes me, so I've downgraded. The same packages and erlang-versions work
> perfectly fine in Ubuntu 6.06, so if you're using Ubuntu and Erlang, don't
> upgrade ubuntu yet.
>
>
> /tobias
>
>
>
> _______________________________________________
> erlang-questions mailing list
> 
> http://www.erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
>
>
> --
> • Cameron Kerr  • ✉  •
> • Telecommunications Teaching Fellow & SysAdmin •
> • ✎ http://humbledown.org/blog/ • ✆ 021 02 333 294* *•
>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://erlang.org/pipermail/erlang-questions/attachments/20061109/1a0ae509/attachment.html>


More information about the erlang-questions mailing list