[erlang-questions] Causes of - Slogan: erl_child_setup closed?

Grant Murphy <>
Mon Feb 20 20:30:49 CET 2017


Checking my logs it does indeed look like a the Linux OOM killed it. Thanks
for the context that was really helpful.

On Mon, Feb 20, 2017 at 12:38 AM, Lukas Larsson <> wrote:

> Hello,
>
> You get that message if the erl_child_setup process for some reason
> terminates. The erl_child_setup process is responsible for doing the setup
> of any external port program that gets started, i.e. os:cmd/open_port.
>
> The only "normal" reason that I have found so far for erl_child_setup to
> exit is if the Linux OOM killed decides to terminate it. Besides that all
> terminations should be considered bugs in erl_child_setup.
>
> Do you have any core file from erl_child_setup? Any printouts to stderr?
>
> Lukas
>
> On Sun, Feb 19, 2017 at 5:05 PM, Grant Murphy <>
> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I'm seeing an intermittent crash on a Ubuntu 16.04 host, Erlang version -
>> 19.2.3.  The erl_crashdump contains "erl_child_setup closed".
>>
>> Tracked the error to here https://github.com/erlang/otp/
>> blob/1526eaead833b3bdcd3555a12e2af62c359e7868/erts/emulator/
>> sys/unix/sys_drivers.c#L1776, but not entirely sure what could be
>> causing this particular failure.
>>
>> Can anybody shed some light on the likely cause of this error message?
>>
>> Thanks,
>>
>> - Grant
>>
>> _______________________________________________
>> erlang-questions mailing list
>> 
>> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://erlang.org/pipermail/erlang-questions/attachments/20170220/e0714b19/attachment.html>


More information about the erlang-questions mailing list