[erlang-questions] enif_send: env==NULL on non-SMP VM[End]

Khitai Pang <>
Mon Mar 21 17:05:21 CET 2016


Hi Tony, Sverker,

I tried "-smp enable" in vm.args.  It works like a charming charm.

Thanks
Khitai

On 2016/3/21 23:02, Sverker Eriksson wrote:
> No, he meant "enable".
>
> The message "enif_send: env==NULL on non-SMP VM"
> complains about a used feature that is not supported on a non-SMP VM.
>
> That is why you should *enable* smp support even though you are running
> on a single core (which disables smp by default).
>
>
> /Sverker, Erlang/OTP
>
> On 03/21/2016 03:39 PM, Khitai Pang wrote:
>> Hi Tony,
>>
>> I assume you mean "disable".  I added the following to my vm.args:
>>
>> -smp disable
>>
>> and rebuilt, reran the release, but the issue is still there..
>>
>>
>> Thanks
>> Khitai
>>
>> On 2016/3/21 19:40, Tony Rogvall wrote:
>>> Start erlang with
>>>
>>> erl -smp enable
>>>
>>> The alternatives are a bit harder.
>>>
>>> /Tony
>>>
>>>
>>>> On 21 mar 2016, at 12:08, Khitai Pang <> wrote:
>>>>
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I have a cloud vm configured with only 1 cpu core.  My app starts 
>>>> fine but when it starts processing client requests it dies with:
>>>>
>>>>
>>>> enif_send: env==NULL on non-SMP VM[End]
>>>>
>>>>
>>>> Is there a workaround for this?  I'm using the esl-erlang package 
>>>> for Ubuntu trusty from erlang-solutions.com.
>>>>
>>>>
>>>> Thanks
>>>> Khitai
>>>> _______________________________________________
>>>> erlang-questions mailing list
>>>> 
>>>> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
>>
>> _______________________________________________
>> erlang-questions mailing list
>> 
>> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
>>
>



More information about the erlang-questions mailing list