[erlang-questions] Unexpected behavior of HTTPC module - tls_connection process take more memory

Sanath Prasanna <>
Mon Sep 7 12:50:31 CEST 2015


Hi All,
Any suggestion on below problem?
Br,
Robert

On Mon, Sep 7, 2015 at 9:22 AM, Sanath Prasanna <>
wrote:

> Hi all,
>
> I am running HTTP client using httpc Module to send both http and https
> requests. normally sending arround 300 request per second without any
> issue. however sometimes erlang node become very slow responsive. at that
> time server load average is very high and using etop can identify
> "tls_connection" process take more memory. when restart the erlang node its
> become normal. as per my investigation normal time memory, processors,
> loadAverage is not increasing. following is the HTTP request config
>
>
>
> httpc:request(Method, Request, [{timeout, TimeoutTime}], [{sync, false}])
>
>
>
> below is the etop output at that time
>
>
>
>         procs    1134                        processes 1504844
> code         9309
>
>         runq        0                        atom          420
> ets         29692
>
>
>
> Pid            Name or Initial Func    Time    Reds  Memory    MsgQ
> Current Function
>
>
> ----------------------------------------------------------------------------------------
>
> <5490.26428.14>tls_connection:init/     '-'    733224580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26429.14>tls_connection:init/     '-'   1328524580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26430.14>tls_connection:init/     '-'    528924580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26431.14>tls_connection:init/     '-'   1432224580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26432.14>tls_connection:init/     '-'       024580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26433.14>tls_connection:init/     '-'       024580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26434.14>tls_connection:init/     '-'       024580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26435.14>tls_connection:init/     '-'       024580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
> <5490.26436.14>tls_connection:init/     '-'       024580768       0
> gen_fsm:loop/7
>
>
> can some one help me to solve this issue?
>
> Br,
>
> A.H.E. Robert
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://erlang.org/pipermail/erlang-questions/attachments/20150907/3a6533b1/attachment.html>


More information about the erlang-questions mailing list