[erlang-questions] Rebar issues

Zabrane Mickael <>
Thu Mar 14 14:01:36 CET 2013


Lee, 

What do you want to do:

1. simply compile a pure Erlang project?
2. or your project needs a Linkedin driver?
3. want to learn rebar?

In cases 1/2, "rebar" isn't needed at all and a simple Makefile/EMakefile will do the job.

For case 3, have a look to (Google is your friend too):
http://skeptomai.com/?p=56
http://alancastro.org/2010/05/01/erlang-application-management-with-rebar.html

Let me now.

Regards,
Zabrane

On Mar 14, 2013, at 1:55 PM, Lee Sylvester wrote:

> Hi Vincent,
> 
> Thank you for your reply.
> 
> 1. I downloaded Rebar from the Basho repository on GitHub
> 2. rebar --version outputs "rebar 2.1.0-pre R16A 20130313_161755 No VCS info available."
> 3. I compiled Rebar using the bootstrap script
> 4. Rebar works when using rebar compile, rebar clean and rebar create-node.  However, it only works if I copy the priv directory into the directory I'm making the call from, first.
> 
> Thanks,
> Lee
> 
> 
> On 14 Mar 2013, at 12:48, Vincent Siliakus <> wrote:
> 
>> Hi Lee,
>> 
>> More info is needed to understand what the cause of the problem is.
>> 
>> - Where / what version did you download.
>> - How did you compile rebar
>> - With what parameters did you try to run rebar?
>> 
>> Anyway, I've never experienced problems with rebar when following the build instructions on github:
>> 
>> $ git clone git://github.com/rebar/rebar.git
>> $ cd rebar
>> $ ./bootstrap
>> Recompile: src/getopt
>> ...
>> Recompile: src/rebar_utils
>> ==> rebar (compile)
>> Congratulations! You now have a self-contained script called "rebar" in
>> your current working directory. Place this script anywhere in your path
>> and you can use rebar to build OTP-compliant apps.
>> 
>> Best, Vincent
>> 
>> 
>> Op woensdag 13 maart 2013 17:27:13 UTC+1 schreef Lee Sylvester het volgende:
>> Hi guys, 
>> 
>> I've downloaded Rebar and compiled it ready for use, but whenever I copy it to my project directories and run it, I get the error: 
>> 
>> ERROR: Template simplenode not found. 
>> 
>> If I copy the priv directory to the directory I'm calling Rebar from, then it works fine, but I don't want to keep having to drag that around.  What should I really be doing? 
>> 
>> Thanks, 
>> Lee 
>> 
>> _______________________________________________ 
>> erlang-questions mailing list 
>>  
>> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions 
>> _______________________________________________
>> erlang-questions mailing list
>> 
>> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
> 
> _______________________________________________
> erlang-questions mailing list
> 
> http://erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions





-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://erlang.org/pipermail/erlang-questions/attachments/20130314/871fa723/attachment.html>


More information about the erlang-questions mailing list