[erlang-questions] use of opcode 153; this emulator supports only up to 152 after upgrading to R140B4

Bryan Hughes <>
Sun Oct 30 05:10:31 CET 2011


Hi,

We attempted to upgrade our production server to R140B4 which we built 
from source on the server but had to bad out due to a serious failure.  
The server is running CentOS with a kernel version 2.6.18-238.12.1.el5.  
We did a basic .configure/make/make install like we have done every time 
in the past, but this time, when we tried to bring the application up, 
we got the following error condition:

20:55:02.946 [error] web request failed", method: 'GET', path: "ping", 
type: error, what: undef, trace: 
[{httpd_util,'rfc1123_date',[]},{mochiweb_request,server_headers,1},{mochiweb_request,start_response,2},{mochiweb_request,respond,2},{herd_web,loop,2},{mochiweb_http,headers,5},{proc_lib,init_p_do_apply,3}], 
request: 
{mochiweb_request,#Port<0.6428>,'GET',"/ping",{1,1},{12,{"host",{'Host',"herdmobile.dyndns.org:8080"},{"accept-encoding",{'Accept-Encoding',"gzip"},{"accept-charset",{'Accept-Charset',"utf-8, 
iso-8859-1, utf-16, 
*;q=0.7"},{"accept",{'Accept',"application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5"},nil,nil},nil},{"accept-language",{'Accept-Language',"en-US"},nil,{"connection",{'Connection',"keep-alive"},{"bandwidth",{"Bandwidth","3100000"},nil,nil},nil}}},{"x-wap-profile",{"X-Wap-Profile","http://device.sprintpcs.com/HTC/APA9292KT/4536511.rdf"},{"x-network-type",{"X-Network-Type","EVDO"},{"referer",{'Referer',"http://herdmobile.dyndns.org:8080/ping"},{"keep-alive",{'Keep-Alive',"115"},nil,nil},{"user-agent",{'User-Agent',"Mozilla/5.0 
(Linux; U; Android 2.3.3; en-us; Sprint APA9292KT Build/GRI40) 
AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile 
Safari/533.1"},nil,nil}},nil},nil}}}}

20:55:02.960 [error] Loading of 
/usr/local/lib/erlang/lib/inets-5.8/ebin/httpd_util.beam failed: badfile

20:55:02.970 [error] CRASH REPORT Process <0.138.0> with 0 neighbours 
crashed with reason: undef

20:55:02.982 [error] beam/beam_load.c(1365): Error loading module 
httpd_util:^M
   use of opcode 153; this emulator supports only up to 152^M

Any help would be appreciated, we need to upgrade as we are suffering 
the SSL cache delete bug 
(http://erlang.org/pipermail/erlang-bugs/2011-June/002484.html) that the 
readme for R140B4 says has been fixed.

Many thanks,
Bryan



More information about the erlang-questions mailing list