[erlang-questions] noproc file_server_2 when trying to load boot file

Tristan Sloughter <>
Sat Oct 22 17:27:00 CEST 2011


And I do see it loaded if I just run 'erl':

1> regs().

** Registered procs on node  **
Name                  Pid          Initial Call                      Reds
Msgs
application_controlle <0.6.0>      erlang:apply/2                     437
 0
code_server           <0.19.0>     erlang:apply/2                  270601
 0
erl_prim_loader       <0.3.0>      erlang:apply/2                  324250
 0
error_logger          <0.5.0>      gen_event:init_it/6                220
 0
file_server_2         <0.18.0>     file_server:init/1                  85
 0
global_group          <0.17.0>     global_group:init/1                 59
 0
global_name_server    <0.12.0>     global:init/1                       50
 0
inet_db               <0.15.0>     inet_db:init/1                     251
 0
init                  <0.0.0>      otp_ring0:start/2                 2614
 0
kernel_safe_sup       <0.28.0>     supervisor:kernel/1                 58
 0
kernel_sup            <0.10.0>     supervisor:kernel/1               1562
 0
rex                   <0.11.0>     rpc:init/1                          35
 0
standard_error        <0.21.0>     erlang:apply/2                       9
 0
standard_error_sup    <0.20.0>     supervisor_bridge:standar           41
 0
user                  <0.24.0>     group:server/3                      36
 0
user_drv              <0.23.0>     user_drv:server/2                  450
 0

2011/10/22 Tristan Sloughter <>

> Nevermind, file_server module registeres as file_server_2:
>
> -define(FILE_SERVER, file_server_2).      % Registered name
>
>
> 2011/10/22 Tristan Sloughter <>
>
>> Though I can point out I actually have no file_server_2...
>>
>> find ~/otp/ -name *file_server*
>> /home/dotcloud/otp/lib/kernel-2.14.4/src/file_server.erl
>> /home/dotcloud/otp/lib/kernel-2.14.4/ebin/file_server.beam
>> /home/dotcloud/otp/lib/kernel-2.14.5/src/file_server.erl
>> /home/dotcloud/otp/lib/kernel-2.14.5/ebin/file_server.beam
>>
>> Hmm..
>>
>> 2011/10/22 Tristan Sloughter <>
>>
>>> Right, there isn't much I can do in that respect though since I can't get
>>> into a shell when loading the boot file.
>>>
>>> Thanks,
>>> Tristan
>>>
>>>
>>> 2011/10/22 Motiejus Jakštys <>
>>>
>>>> On Sat, Oct 22, 2011 at 10:11:39AM -0500, Tristan Sloughter wrote:
>>>> > I have a .rel file and successfully create the boot/script files with
>>>> > systools:make_script but when I try to load the boot file it crashes
>>>> with an
>>>> > error I can't find reference too anywhere online. Does anyone have an
>>>> idea
>>>> > on what might be wrong?
>>>> >
>>>> > $ erl
>>>> > Erlang R14B04 (erts-5.8.5) [source] [64-bit] [smp:4:4] [rq:4]
>>>> > [async-threads:0] [kernel-poll:false]
>>>> >
>>>> > Eshell V5.8.5  (abort with ^G)
>>>> > 1> systools:make_script("ctdemo", [local]).
>>>> > ok
>>>> > 2> q().
>>>> > ok
>>>> >
>>>> > $ erl -boot ctdemo
>>>> > {"init terminating in
>>>> >
>>>> do_boot",{noproc,{gen_server,call,[file_server_2,{open,"./.erlang",[read]},infinity]}}}
>>>>
>>>> In a nutshell, gen_server is complaining that process file_server_2 is
>>>> not running.
>>>>
>>>> Check application:loaded_applications(), global_registered_names(),
>>>> appmon:start() for troubleshooting.
>>>>
>>>> Hope this helps
>>>>
>>>> Motiejus
>>>>
>>>
>>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://erlang.org/pipermail/erlang-questions/attachments/20111022/b74a4f55/attachment.html>


More information about the erlang-questions mailing list