[erlang-questions] I have trouble with R14B/wx/Windows XP

Fred Hebert <>
Wed Sep 22 16:31:19 CEST 2010


Have you tried it with erl.exe instead? There are problems documented with
werl.exe and stuff that requires GUIs, as far as I know. The erl.exe shell
is supposed to be alright.

On Wed, Sep 22, 2010 at 10:11 AM, Pascal Chapier
<>wrote:

>
> Hi list,
>
> I have trouble with the R14B release under Windows XP.
> It seems that the wx library does not work properly on my PC.
>
> I installed the R14B on my PC, in addition to the R14A which I use by
> default.
>
> If I launch werl from the erl5.8.1\bin directory, and try to launch an
> application which use wx, it crashes
> without any log or valuable information:
>
> werl session:
> Erlang R14B (erts-5.8.1) [smp:2:2] [rq:2] [async-threads:0]
>
> Execution des cmds erlang from "D:\documents and Settings\PChapier\.erlang
> "Nom de la machine: "WXFR88952L", cookie nocookie
> Eshell V5.8.1  (abort with ^G)
> 1> debugger:start().
>
> crash message (translated from french):
> werl.exe - Application error
> The instruction at "0x7C911980" uses the address memory location
> "0x00000000". The memory cannot be read.
>
> The crash happens as soon as the wx:new() function is called (I made the
> call directly
> from the shell to check it).
> I changed the windows path to use the R14B by default: same behaviour.
> A very strange thing is that it has worked properly once with
> debbugger:start(),
> and once with wx:new() within more than 20 trials; but as soon as I stopped
> wx, I got a crash at the next call
> to wx:new/0.
>
> I have tried also the toolbar, tv,appmon... and some application without
> graphic or using gs:
> no problem except toolbar->debugger.
>
> It is ok with R14A.
>
> Any idea?
>
> BR
>
> Pascal.
>
>


More information about the erlang-questions mailing list