[erlang-questions] Missing ssl_esock directory

Michael McDaniel <>
Thu Sep 21 18:18:53 CEST 2006


On Thu, Sep 21, 2006 at 09:07:19AM -0700, Michael McDaniel wrote:
> 
> 
> On Thu, Sep 21, 2006 at 04:54:55AM -0700, Mikkel Jensen wrote:
> > 
> > Hi,
> > 
> > I have managed to install R11B-1 on my Ubuntu machine including SSL and ODBC
> > support (or so I thought)
> > But while trying to launch a HTTPS site in Yaws I run into the following
> > error:
> > 
> > sh: /usr/local/lib/erlang/lib/ssl-3.0.12/priv/bin/ssl_esock: No such file or
> > directory
> > 
> > I guess I'm missing an SSL package (or perhaps a configuration flag) when I
> > installed Erlang.
> > 
> > Any ideas?
> > 
> > - Mikkel
> > -- 
> > View this message in context: http://www.nabble.com/Missing-ssl_esock-directory-tf2311402.html#a6426450
> > Sent from the Erlang Questions mailing list archive at Nabble.com.
> > 
> > _______________________________________________
> > erlang-questions mailing list
> > 
> > http://www.erlang.org/mailman/listinfo/erlang-questions
> _____________________________________________________________________
> 
> I have Ubuntu 6.06 installed
> 
> $ uname -a
> Linux delora 2.6.15-23-386 #1 PREEMPT Tue May 23 13:49:40 UTC 2006 i686 GNU/Linux
> 
> Here's the configure switches I used for R11B-1
> 
> $ ./configure  --with-odbc --x-includes=/usr/local/include --x-libraries=/usr/lib --with-ssl
> 
> screen output from make commands deleted below...
> 
> $ make
> $ cd /usr/local/lib
> $ sudo mv erlang erlang-R11-0
> $ cd
> $ sudo make install
> 
> $ which yaws
> /usr/local/bin/yaws
> $ yaws --version
> Yaws 1.65
> $ 
> 
> excerpt from /etc/yaws.conf ...
> 
> <server localhost>
> 	access_log = false
> 
>         port = 443
>         listen = 127.0.0.1
>         docroot = /var/yaws/expect
>         dir_listings = false
> 
>   appmods = <mxml, mxml>
> 
>   errormod_404   = m3m_404
>   errormod_crash = experror
> 
> 
>         <ssl>  
>                 keyfile = /etc/yaws-key.pem
>                 certfile = /etc/yaws-cert.pem
>         </ssl>
> </server>
> 
> 
> 
> starting yaws thusly...
> 
> sudu su -c "cd /var/yaws/ebin ; \
>                  /usr/local/bin/yaws -sname yaws_autosys -heart \
>                  --conf /etc/yaws.conf -D -x"
> 
> 
> $ echo y | w3m -dump https://localhost
> self signed certificate: accept? (y/n)Accept unsecure SSL session: unverified: self signed certificate
> Expect Media Server was expecting a POST.
> 
> aa v1.23
> 
> al v1.8
> 
> d v1.71
> 
> er v1.4
> 
> ec v1.38
> 
> em v1.23
> 
> fi v1.25
> 
> mx v1.151
> 
> o v1.6
> 
> 
> I do not think I added anything special to my Ubuntu install
> except probably the dev stuff for ssl ...
> 
> $ dpkg --list | egrep -i libssl
> ii  libssl-dev                             0.9.8a-7build1                       SSL development libraries, header files and 
> ii  libssl0.9.7                            0.9.7g-5ubuntu1                      SSL shared libraries
> ii  libssl0.9.8                            0.9.8a-7build1                       SSL shared libraries
> 
> 
> Hopefully some item in the above will assist in troubleshooting
> your configuration.
> 
> 
> ~Michael
_______________________________________________

 P.S. yes, I did recompile yaws using R11B-1 
      though I did not show it above ...



More information about the erlang-questions mailing list